« Για αυτούς που τα όνειρά τους δεν έχουν όρια, η ζωή τους είναι αιώνια, οι αγώνες τους είναι αδιάκοποι,  ο σύντροφος  Χασάν Ατάς είναι η αποφασιστικότητα του λαϊκού πολέμου»

HomeΕΛΛΗΝΙΚΑ

« Για αυτούς που τα όνειρά τους δεν έχουν όρια, η ζωή τους είναι αιώνια, οι αγώνες τους είναι αδιάκοποι, ο σύντροφος Χασάν Ατάς είναι η αποφασιστικότητα του λαϊκού πολέμου»

« Για αυτούς που τα όνειρά τους δεν έχουν όρια, η ζωή τους είναι αιώνια, οι αγώνες τους είναι αδιάκοποι,  ο σύντροφος  Χασάν Ατάς είναι η αποφασισ

TKP/ML MK-SB: “Düşleri Sınırsız, Yaşamları Sonsuz, Kavgaları Amansız Olanlara; Hasan Ataş Yoldaş Halk Savaşı’nın Kararlılığıdır!”
Hasan Ataş (Şerzan)’dan Annesine…
HASAN ATAŞ (ŞERZAN)YOLDAŞIN ANISINA (VİDEO)
PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

« Για αυτούς που τα όνειρά τους δεν έχουν όρια, η ζωή τους είναι αιώνια, οι αγώνες τους είναι αδιάκοποι,  ο σύντροφος  Χασάν Ατάς είναι η αποφασιστικότητα του λαϊκού πολέμου»

3 Ιουνίου 2020

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του TKP/ML δημοσίευσε ανακοίνωση για τον Χασάν Ατάς (Σερζάν), τον λαϊκό μαχητή που πέρασε στην αθανασία στις συγκρούσεις στο Οβατζίκ της επαρχίαςΝτερσίμ.

Προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό του τουρκικού και του κουρδικού έθνους και των διαφόρων εθνικοτήτων

Ο σύντροφος Χασάν Ατάς, με κομματικό όνομα Ερζάν, πέρασε στην αθανασία στη σύγκρουση με εχθρικές δυνάμεις στην ύπαιθρο Büyükköy-Hacıbirim στο Ovacık το απόγευμα της 2ης Ιουνίου 2020.

Ο σύντροφος Χασάν Ατάς γεννήθηκε το 1990 στο İskenderun. Ο σύντροφος, κατάγεται από το χωρό Mazgirt Pulan (Otlukaya) της επαρχίας Dersim. Οργανώθηκε στις γραμμές του TMLGB,  ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, στα τέλη του 2009. Εντάχθηκε στις γραμμές του Λαϊκού Στρατού το 2010. Ο σύντροφος, εκπλήρωνε τα καθήκοντα του αντάρτη χωρίς δισταγμό, έδωσε με την στάση του το καλύτερο παράδειγμα αφοσίωσης στο κόμμα, σεβασμού στους συντρόφους του και τον λαό. Ο σύντροφος Şerzan, ο οποίος συμμετείχε σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμμετείχε ενεργά στη επιχείρηση αντιποίνων την 1η Ιουνίου 2017, για τους δώδεκα συντρόφους του TIKKO που σκοτώθηκαν στο Aliboğazı στις 24-28 Νοεμβρίου 2016. Ο σύντροφος Ερζάν, καθιέρωσε ισχυρούς δεσμούς με τις μάζες, μπόρεσε να μεταφέρει με τον πιο ζωντανό τρόπο την ζωή στον αντάρτικο τομέα στις μάζες με την ποίησή του, τα απομνημονεύματα και τις ιστορίες του.

Όταν ο σύντροφος Χασάν πέρασε στην αθανασία, ήταν ένας μπροστάρης μαχητής του κόμματος, ένας από τους διοικητές μονάδων του TIKKO.

Απάντησε με την επαναστατική βούληση και αποφασιστικότητα με όλες του τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του ενάντια στις επιθέσεις του εχθρού στους αντάρτικους τομείς που είχαν σκοπό να τους αφανίσει και να τους υποτάξει. Το μέγεθος του πολέμου που διεξάγει ο εχθρός δεν είναι αρκετό για να καταστρέψει αυτή τη βούληση και την αποφασιστικότητα. Επειδή η ιδεολογία μας, όπου στηρίζεται η βούληση, προϋποθέτει την αντιμετώπιση όλων αυτών των επιθέσεων για την απόλυτη νίκη του απελευθερωτικού αγώνα των καταπιεσμένων. Αυτή η πεποίθηση διατάσσει να πολεμήσει χωρίς δισταγμό, να στραφεί στον εχθρό και να ζητήσει λογαριασμό. Ο σύντροφος Şerzan έγινε το σύμβολο αυτής της πίστης και αποφασιστικότητας το βράδυ της 2ης Ιουνίου. Στα βουνά της Dersim όπου έζησε τη νεαρή του ζωή,  στην κάθε διαδρομή που βάδισε, γράφτηκε η θυσία, ο ενθουσιασμός, η πίστη και η δέσμευσή του στο κόμμα του.

Οι μάρτυρές μας είναι τα δομικά στοιχεία της 48χρονης ιστορίας της πάλης του κόμματός μας. Στις σκληρότερες συνθήκες της μάχης, σε περιόδους απελπισίας, όταν η ήττα αμαύρωνε την ελπίδα, είναι οι φωτοβολίδες και φωτίζουν το σκοτάδι. Ο αγώνας εκείνων που μπήκαν στην φωτιά με κόστος αίματος και ζωής πριν από 48 χρόνια θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, με την ίδια αυταπάρνηση και τόλμη.

Ούτε οι ανεξέλεγκτες επιθέσεις ούτε και η ασυγκράτητη εκμετάλλευση θα είναι αρκετές για να αποτρέψουν την εξέγερση, την αντίσταση και τον αγώνα για την ελευθερία. Ο λογαριασμός της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία που προσπαθούν να φορτώσουν πάλι στους εργαζόμενους αυτοί που δεν τους ενδιαφέρουν οι ζωές των εργατών, πρέπει να γυρίσει με οργή ενάντια στους ιμπεριαλιστές τυράννους και όλα τα αντιδραστικά καθεστώτα. Η συσσωρευμένη οργή ξεχύνεται και φωτίζει τους δρόμους με την φλόγα της εξέγερσης, με συνθήματα για την ελευθερία, οξύνοντας αντιφάσεις των ιμπεριαλιστών πρώτα των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η φλόγα της αντίστασης είναι τώρα ο εφιάλτης τους. Αυτή η φωτιά θα φωτίσει τη συνείδηση, θα λάμψει στους δρόμους και στον ουρανό. Ούτε οι ιμπεριαλιστές ούτε οι ορκισμένοι υπηρέτες τους δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψουν το οριστικό τέλος της κυριαρχίας τους που προστατεύουν με βία και σκληρότητα.

Η φασιστική δικτατορία συνεχίζει αδιάκοπα την πλήρη επίθεση εναντίον της εργατικής τάξης, των εργατών, του κουρδικού έθνους, των καταπιεσμένων τμημάτων διαφορετικών πεποιθήσεων, των γυναικών και όλων των κοινωνικών τμημάτων. Οι επιθέσεις του φασισμού δεν περιορίζονται πια στους Κούρδους, τους επαναστάτες και τους δημοκράτες, αλλά μετατρέπονται σε μια ρουτίνα που διαχέεται στους δρόμους και τα σπίτια. Ο θάνατος, η σκληρότητα, η φυλάκιση στα μπουντρούμια βρίσκεται τώρα στην πόρτα όλων των καταπιεσμένων κοινωνικών τμημάτων. Η πολιτική κρίση κάνει τις επιθέσεις του φασισμού πιο σκληρές και πιο συχνές, η δόση της βίας δεν μειώνεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και συνθήκες, αντίθετα κλιμακώνεται. Περνάμε μια διαδικασία κατά την οποία όσοι καταπιέζονται από την αντεπαναστατική βία και καταπίεση, αντιλαμβάνονται πλέον την ανάγκη της οργανωμένης επαναστατικής βίας και εναντίωσης περισσότερο από χθες.

Το κόμμα μας είναι μπροστάρης στην συγκρότηση αυτού του αγώνα στη χώρα μας. Το κόμμα μας έχει σπάσει την κάθε είδους πολιορκία της αστικής ιδεολογίας με την προλεταριακή ιδεολογία. Αυτή η στάση μεγαλώνει και ενσαρκώνεται στους αθάνατους συντρόφους μας. Η επαναστατική μας γραμμή, που έχει βρει τον δρόμο της στον Λαϊκό Πόλεμο, με τους συντρόφους μας που με το όπλο στο χέρι αψηφούν όλες τις πολιορκίες, μας τιμά, μας πονάει, δίνει ελπίδα στην γραμμή. Οι αθάνατοι μας έχουν αφήσει κληρονομιά αυτό το μονοπάτι, τη γραμμή και το συναίσθημα. Αυτό το μονοπάτι που θα ανοίξει από τις κόκκινες σφαίρες που βγαίνουν από τα όπλα τους και ξεπερνούν τις σκοτεινές πολιορκίες, θα περπατηθεί από αυτούς που χτυπούν τα τείχη του φόβου με τα συνθήματα. Με αυτούς θα αγωνιστούμε, με αυτούς θα ενισχυθούμε και με αυτούς θα νικήσουμε.

Ο ΧΑΣΑΝ ΑΤΑΣ (ΣΕΡΖΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΖΗΤΩ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΑΔΩΝ ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΣΙΑ!

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ ΜΑΟΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ TKP/ML, TİKKO VE TMLGB!

Π. Γ της Κεντρικής Επιτροπής του TKP / ML