Οι σύντροφοι MUHARREM (FERDİ TOSUN) πέρασε στην αθανασία μαζί με τον σύντροφο DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ)!  Ο Λαϊκός μας Πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί!

HomeΕΛΛΗΝΙΚΑ

Οι σύντροφοι MUHARREM (FERDİ TOSUN) πέρασε στην αθανασία μαζί με τον σύντροφο DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ)! Ο Λαϊκός μας Πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί!

Προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνικοτήτωνΑπό τις 30 Οκτώβρη ως τις 9 Νοέμβρη μια

Comité central – Bureau Politique du TKP/ML : Membre de notre parti TKP/ML et du commandement régional de Dersim, camarade Deniz (Cumhur Sinan Oktulmuş) a été immortalisé !
Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ) ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ TKP/ML ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ DERSİM ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ!
PARTİMİZ TKP/ML VE DERSİM BÖLGE KOMUTANLIĞI ÜYESİ DENİZ ( CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ) YOLDAŞ ÖLÜMSÜZLEŞTİ!
PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

Προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνικοτήτων

Από τις 30 Οκτώβρη ως τις 9 Νοέμβρη μια αντάρτικη μονάδα μας στο Aliboğazı με διοικητή τον σύντροφο Deniz (Sinan Cumhur Oktulmuş, δέχθηκε σφοδρή εχθρική επίθεση και σε αυτήν την επίθεση ο σύντροφος Deniz μέλος της Περιφερειακής Διοίκησης της Dersim πέρασε στην αθανασία. Διευκρινίζουμε ότι στην ίδια επιχείρηση πέρασε στην αθανασία και ο σύντροφος Muharrem (Ferdi Tosun) ένας μπροστάρης μαχητής του κόμματός μας και ηρωικός πολεμιστής του TİKKO.

Τώρα όσο ο πόνος μας διπλασιάζεται η οργή συνεχίζει να μας πλημμυρίζει. Τώρα που η λύπη μας διπλασιάζεται οργανωνόμαστε πιο αποφασιστικά στα βουνά και στις πόλεις. Τώρα που ο Λαϊκός Μαχητής Muharrem μπαίνει δίπλα στο σύντροφο Deniz  εκφράζουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την βούλησή μας για πόλεμο.

Στην μέση της συζήτησης για την οικοδόμηση κοινωνικής ειρήνης ο φασισμός κλιμακώνει τις επιθέσεις του και διευρύνει τον πόλεμο εξόντωσης ενάντια στους καταπιεσμένους και τον αγώνα τους. Οι κομμουνιστές απέναντι στις προσπάθειες της θόλωσης της ταξικής συνείδησης του λαού με τις αναζητήσεις κοινωνικής ειρήνης, συνεχίζουν την ταξική πάλη πιο αποφασιστικά. Η οδηγία του συντρόφου Λένιν για στήριξη στον ταξικό πόλεμο είναι πιο ζωτική από ποτέ στην κατάσταση που βιώνουμε. Το κόμμα μας από την ηγεσία ως τα στελέχη, από τα μέλη ως τους οπαδούς, από τους διοικητές ως τους πολεμιστές, από την πολιτοφυλακή ως τους υποστηρικτές του στηρίχτηκε σ’ αυτό και εξοπλίστηκε ενάντια σε κάθε επίθεση συσκότισης. Οι μάρτυρές μας είναι τόσο σαφείς και ξεκάθαροι εκπρόσωποι αυτής της στάσης όπως η αντανάκλαση του ήλιου μέσα σε μια σταγόνα νερού. Αυτή η στάση και η τοποθέτηση πρέπει να καλύπτει όλο μας το πλαίσιο, να καθορίζει την άποψή μας για κάθε ζήτημα και να οργανώνει ολόκληρη τη πρακτική γραμμή μας. Η προλεταριακή επαναστατική γραμμή, παίρνει σάρκα και οστά στην στάση των μαρτύρων μας και εμφανίζεται σαν συνείδηση σε αυτούς που την κρατούν ζωντανή και την προωθούν μέσα στην ταξική πάλη.  Όσοι δεν ακούν και δεν κατανοούν, όσοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν, όσοι δεν τη νοιώθουν και δεν εξοπλίζονται με αυτό απέναντι στις αντιθέσεις θα μείνουν πίσω και θα διαψευστούν από την σαπίλα της αναζήτησης της κοινωνικής ειρήνης. Ο σύντροφος Muharrem μας υπενθυμίζει ακόμη μια φορά αυτήν την στάση και θέση και με όλο μας το είναι βροντοφωνάζουμε την βούλησή μας και την προθυμία μας να βουτήξουμε στην θάλασσα της ταξικής πάλης.

Σύντροφοι, εργαζόμενε λαέ μας

Ο σύντροφος Muharrem (Ferdi Tosun) που σκοτώθηκε στην ίδια τοποθεσία με τον σύντροφο  Deniz από την βόμβα λέβητα, γεννήθηκε το 1993 στο χωριό Tokat Erbaa Sokutaş από μια οικογένεια εργατών. Ο σύντροφος που άρχισε να εργάζεται από την παιδική του ηλικία στο χωριό, συνέχισε να εργάζεται μετά την μετανάστευση στην Κωνσταντινούπολη. Την περίοδο που δούλευε στο Yenidoğan του Sarıgazi τα δυο ξαδέλφια του ο Samet Tosun (Bakış) και ο Tanju Er (Samet) τον έφεραν σε επαφή με το κόμμα και τους συντρόφους. Το κόμμα και τα βουνά Tokat τα γνώριζαν από τότε που γεννήθηκαν. Η ένταξη του ξαδέλφου του Samet Tosun (Bakış) στο αντάρτικο ήταν καθοριστική για την ένταξη του συντρόφου Ferdi στο αντάρτικο. Δυο χρόνια μετά την ένταξη του ξαδέλφου του τον Ιούλιο του 2014 εντάχθηκε και αυτός στο αντάρτικο με τον σύντροφο Tanju Er.

Ο σύντροφος Ferdi  πήρε το κομματικό όνομα Muharrem ξεχώριζε στο αντάρτικο για την σεμνότητα και την εργατικότητά του. Ο σύντροφος Muharrem μετά που πέρασαν στην αθανασία οι 12 σύντροφοι στις 24 έως 28 Νοέμβρη του 2016 στο Aliboğazı ενίσχυσε την συμμετοχή του αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες.

Ο σύντροφος Muharrem κατάφερε να γίνει ένας ψυχωμένος και ενεργός μαχητής σ’ αυτό το δύσκολο στάδιο και προσπάθησε να κατανοήσει το κόμμα και τον αγώνα. Έγινε ένας από τους συντρόφους που βίωσαν έντονα και ισχυροποιήθηκαν ως προς την γραμμή τα τελευταία τρία χρόνια την διαδικασία ενάντια στην δεξιά αντικομματική διαλυτική ομάδα που εμφανίστηκε μέσα στο κόμμα που πρότεινε την εγκατάλειψη του αγώνα και έφυγε από το πεδίο της μάχης και θάβοντας τα όπλα. Ο σύντροφος επέλεξε την προλεταριακή επαναστατικότητα «ο χαρακτήρας που φαίνεται καθορίζεται αναπόφευκτα από το περιεχόμενο της στάσης και της δράσης». Ισχυριζόμενος ότι κουβαλάει τον κόπο χρόνων, προσπαθώντας με την δράση, την στάση και το πείσμα των «παλιών καθοδηγητών» σε συνδυασμό με την γραμμή του κόμματος, χωρίς προσδοκία ηρωισμού πέρασε στην αθανασία χωρίς να πέσει το όπλο από το χέρι του. Σε αντίθεση με τους «γίγαντες που έγιναν νάνοι» εξοπλίστηκε με την κατανόηση της ιστορικής ευθύνης που βασίζεται στην ταξική πάλη και τις ανάγκες της.

Φίλοι, εργαζόμενε λαέ μας

Αισθανόμαστε το βάρος των απωλειών του κόμματός μας στο πεδίο της μάχης. Δεν υποτιμούμε το κενό που αφήνουν. Γνωρίζουμε με βάση την ιστορική εμπειρία 48 χρόνων ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κατάσταση απλά με πολεμικές διηγήσεις. Θα επικεντρωθούμε στα προβλήματα του πολέμου, θα στηριχτούμε στην ταξική πάλη και θα καταστήσουμε την πολεμική μας γραμμή ικανή. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί δυσπιστία στον πόλεμο που διεξάγουμε και καθοδηγούμε ούτε θα προσποιηθούμε ότι δεν τρέχει τίποτε με τα προβλήματα που βιώνουμε. Εστιάζοντας στα προβλήματα, δεν θα οπισθοχωρήσουμε λόγω του κόστους και θα επιμείνουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά.

Η φασιστική δικτατορία ισχυρίζεται ότι ο οι αντάρτικες δυνάμεις μας του Λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα και του Λαϊκού πολέμου δεν είναι πλέον σε θέση να δράσουν και βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης. Μετά από κάθε απώλεια αντάρτικων δυνάμεων του λαϊκού μας στρατού TİKKO και του Κουρδικού εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του HPG ο φασίστας Süleyman Soylu κραυγάζει «τελειώσαμε». Κόβοντας τα κεφάλια των συντρόφων μας, στον πόλεμο που διεξάγει χρησιμοποιώντας τις πιο βαριές πολεμικές μηχανές, απέναντι στις κινήσεις των ανταρτών που ματαιώνουν τις διακηρύξεις για τον αφανισμό τους, βρίσκει τη λύση στην κλιμάκωση της κατεύθυνσης του ψυχολογικού πολέμου στους συνεχιστές. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος το 2020 ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες θα «ξεριζωθούν», την ίδια υπόσχεση έδωσε το 2016 και το 2018. Τώρα φωνάζει και πάλι και δίνοντας εντολή στους φασίστες εκτελεστές λέει ότι «η αυλαία θα κλείσει το 2021». Όχι! Όσο οι καταπιεστές  βρίσκονται στη σκηνή της ιστορίας, οι καταπιεσμένοι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ αυτή τη σκηνή! Ακριβώς όπως όταν πέθανε ο Βedreddin δεν τελείωσε η εξέγερση, όταν οι εξεγερμένοι πεθαίνουν οι απόψεις τους δεν εξαφανίζονται! Ενώ ο ηγέτης μας Kaypakkaya πέρασε στην αθανασία με βασανιστήρια, η θεωρία και η πρακτική του είναι ζωντανή σήμερα και συνεχίζεται! Στα 100 χρόνια της φασιστικής ιστορίας σας, όταν γεμίζατε φυλακές, στήνατε αγχόνες, καίγατε χωριά, όταν βασανίζατε στους πάγκους βασανιστηρίων και όταν τους εξαφανίζατε κρατούμενους, οι καταπιεσμένοι δεν έφυγαν ποτέ από τη σκηνή! Όταν κραυγάζανε οι αφεντάδες σας για το «τέλος της ιστορίας» στις παλινορθώσεις, το διεθνές προλεταριάτο και οι καταπιεσμένοι δεν έφυγαν από τη σκηνή! Όσο υπάρχετε η οργή των καταπιεσμένων και ο αγώνας τους δεν θα εγκαταλείψει την σκηνή.

Σας προκαλούμε! Η ταξική μας πάλη και η πιο συμπυκνωμένη της μορφή ο ανταρτοπόλεμος παρά τα κενά και τις απώλειες θα συνεχιστούν. Όπως ακριβώς ο φασισμός δεν κατάφερε να επισκιάσει το δίκιο του Λαϊκού μας Πολέμου δεν είναι σε θέση να βρει λύση ενάντια στον δυναμισμό του ανταρτοπόλεμου, την δομή που ανατρέπει αποσπασματικά, ιδρύει και οικοδομεί. Το κόμμα μας γνωρίζει την τάση των αντιθέσεων και των εξελίξεων και σε ποιο βαθμό ωριμάζει και είναι ικανή η επαναστατική διαδικασία. Το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής NUBAR, οι διοικητές μας ÖZGÜR και DENİZ, οι μαχητές μας ROSA, ASMİN και MUHARREM έδειξαν ότι κατανόησαν αυτή την πολιτική αντίληψη και την μετέφεραν πιο μακριά από τους προηγούμενους συντρόφους τους. Η αντίληψη των αθάνατων συντρόφων μας «το κράτημα του πολέμου» έχει πλέον ανατεθεί στους συντρόφους και τον λαό. Πρέπει να είναι γνωστό ότι το κόμμα μας δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε αυτό το επίπεδο του πολέμου, αυτή η φάση, την οποία οι σύντροφοί μας υπερασπίστηκαν με πίστη και αποφασιστικότητα, είναι ανάγκη να ξεπεραστεί για την οργάνωση και την εκπλήρωση της επόμενης διαδικασίας.

Στο στάδιο όπου ο φασισμός τροφοδοτεί πόλεμο στο εσωτερικό και προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας πόλεμο στο εξωτερικό, ο ιδεολογικοπολιτικός εξοπλισμός θα διαμορφωθεί με την πολεμική στάση και θα γίνει αποφασιστικός και θα αντανακλαστεί στην ταξική συνείδηση των οργισμένων αλλά ασυγκρότητων λαϊκών μαζών. Η πορεία και η κατεύθυνση της επανάστασης, η αξίωση και η συνειδητοποίηση της οργάνωσης θα πάρει σάρκα και οστά με την επιμονή. Αυτή η στάση δεν είναι εθελοντισμός και περιπέτεια. Να ξέρουμε ότι η απάντηση απέναντι σε όλες αυτές οι προετοιμασίες του φασισμού που μεγαλώνει την οργή των λαϊκών μαζών είναι μια τοποθέτηση προλεταριακής επαναστατικής γραμμής για να οργανώσει την οργή τους. Αυτό σίγουρα πρέπει να υπερασπιστεί το κόμμα μας αποφασιστικά και χωρίς επιφυλάξεις. Θα κινηθούμε με γνώμονα ότι η μόνη εγγύηση για την επιτυχία της επαναστατικής γραμμής μας είναι η σύνδεση με τις οργισμένες αλλά αποσυγκροτημένες λαϊκές μάζες, χωρίς να αγνοήσουμε τα προβλήματα του πολέμου μας. Κατανοώντας ότι κάθε αντίληψη που ενεργεί χωρίς να ενδιαφέρεται για αυτόν τον δεσμό δίνει τροφή στον διαλυτισμό, θα ζωστούμε την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ που μας άφησαν οι σύντροφοί μας.

Η τελευταία λέξη μας βρίσκεται στην σαφήνεια της θέσης και  της στάσης μας.

Η οργή μας είναι μεγαλύτερη από τον πόνο μας, ο δικός σας ο φόβος μεγαλύτερος από την επίδειξη της δύναμής σας!

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ MUHARREM ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ALİBOĞAZ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ŞERZAN, NUBAR, ROSA, ÖZGÜR, ASMİN, DENİZ ΚΑΙ MUHARREM ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΖΗΤΩ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ – ΛΕΝΝΙΣΜΟΣ – ΜΑΟΪΣΜΟΣ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ TKP/ML ΚΑΙ TİKKO, TMLGB

Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ ΤΟΥ TKP/ML

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020

COMMENTS