Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ) ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ TKP/ML ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ  DERSİM ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ!

HomeΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ DENİZ (CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ) ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ TKP/ML ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ DERSİM ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ!

Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνικοτήτωνΣτις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ»,δεν θ

TKP/ML Militanlarından, Dersim Şehitleri Anısına Bombalı Pankart
Kalbimize Saplandı Beş Bıçak, Kalbimiz Daha Güçlü Çarpacak (VİDEO)
Comité central – Bureau Politique du TKP/ML : Membre de notre parti TKP/ML et du commandement régional de Dersim, camarade Deniz (Cumhur Sinan Oktulmuş) a été immortalisé !
PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

PARTİ BAYRAĞI YUNANCA

Προς τον εργαζόμενο λαό της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και των διαφόρων εθνικοτήτων

Στις θύελλες είμαστε τόσο μαχητικοί όσο ο «Ντενίζ»,

δεν θα σταματήσουμε,  θα συντρίψουμε όλα τα εμπόδια με την οργή μας!

Η επίθεση συνεχίζεται με τον πιο παλιό, τον πιο βάρβαρο και με τον μεσαιωνικό αντιδραστικό τρόμο, χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα, τα πιο ισχυρά υπερσύγχρονα όπλα για να καταστρέψει, να εξαφανίσει, με την επιθυμία να προσθέσει ακόμη και ένα δευτερόλεπτο στη ζωή του. Ενάντια σε αυτό, οι κομμουνιστές αντιστέκονται ζωσμένοι με όλα τα όπλα τους από την κορφή ως τα νύχια με τους πιο προοδευτικούς, πιο δίκαιους,  πιο έντιμους και πιο δικαιολογημένους λόγους. Ο Λαϊκός πόλεμος συνεχίζεται σαν πραγματικός εκπρόσωπος του μέλλοντος, γνωρίζοντας ότι έχει μια αδύναμη ισχύ γεμίζοντας όμως τα όπλα του με την καταστροφική πυρίτιδα της ιστορίας ενάντια στην εξουσία και τον πιο προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό της άδικης και σάπιας φασιστικής δικτατορίας.

Τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στις επιχειρήσεις ενάντια στις δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού μας του TİKKO που συνδέεται με το κόμμα μας το TKP / ML, ο σύντροφός μας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Nubar, ο περιφερειακός Διοικητής μας  Özgür και οι σύντροφοί μας λαϊκοί μαχητές Şerzan, Rosa και Asmin μπήκαν στον κατάλογο των αθανάτων. Οι επιχειρήσεις ενάντια στις αντάρτικες δυνάμεις συνεχίστηκαν ασταμάτητα. Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου, μια αντάρτικη μονάδα υπό τη διοίκηση του συντρόφου Deniz (Cumhur Sinan Octmış) στο Alibogaz της Dersim δέχθηκε μια έντονη επίθεση από τον εχθρό ενώ ασχολούνταν με τις χειμερινές προετοιμασίες. Οι εχθρικές επιχειρήσεις που συνεχιζόταν στην περιοχή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εντάθηκαν και επέκτειναν την εμβέλεια με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην περιοχή από τις 30 Οκτώβριος ως τις 9 Νοέμβρη. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν βόμβες λέβητα ενός τόνου σε βομβαρδισμό εναντίον ανταρτών στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, το Alibogaz σχεδόν καταστράφηκε. Ως αποτέλεσμα αυτού του 10ήμερου αδιάκοπου βομβαρδισμού από αέρος, οι δυνάμεις του εχθρού κατάφεραν με έντονες προφυλάξεις να μπουν εν μέρει στο επιχειρησιακό πεδίο και να το εγκαταλείψουν μέσα σε λίγες ώρες. Οι επιθέσεις του εχθρού επικεντρώνονται στο τουρκικό Κουρδιστάν. Επικεντρώθηκαν στην καταστροφή όλων των αντάρτικων δυνάμεων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση κατά των αντάρτικων δυνάμεων του HPG στην κοιλάδα Ahpanos στη Dersim. Σε αυτή την επιχείρηση, πέρασαν στην αθανασία ο Yilmaz Dersim (Ismail Kurgç), μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης HPG και διοικητής της περιοχής της Dersim και ένας αντάρτης HPG.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της επιχείρησης κατά των αντάρτικων δυνάμεών μας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα από το κόμμα μας. Στις δεδομένες συνθήκες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας είναι σαφές ότι ο σύντροφος Deniz, μέλος του κόμματός μας και της περιφερειακής διοίκησης της Dersim, πέρασε στην αθανασία σ’ αυτή την επιχείρηση. Το κόμμα μας συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα στην πορεία της επανάστασης και του κομμουνισμού. Δηλώνει τη μαχητική του βούληση και την αποφασιστικότητά του στο ύψιστο επίπεδο, οικοδομεί οδοφράγματα με τους μάρτυρές μας, τους μαχητές και τα στελέχη, που  έπεσαν στον πόλεμο ενάντια στον καταστροφικό πόλεμο του φασισμού για να αφανίσει το κόμμα μας. Αυτή η στάση είναι μια ένδειξη της αποφασιστικότητας του κόμματος μας να συνεχίσει τον πόλεμο και της ανάγκης να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ταξικής πάλης με έναν αγώνα  με κόστος ζωής. Από τη μια πλευρά συνεχίζει να είναι στη μάχη στο πεδίο του πολέμου, από την άλλη πλευρά, οργανώνεται η βούληση τη συνέχισης του Λαϊκού Πολέμου και η αναγκαιότητα της στήριξης του πολέμου με επικέντρωση στο ιδεολογικό-πολιτικό-θεωρητικό επίπεδο που θα διαλύσει όλα τα μαύρα σύννεφα. Οι σύντροφοί μας που έπεσαν στον αγώνα και κράτησαν μια στάση διεύρυνσης των δυνατοτήτων της πάλης και της εφαρμογής  της κατεύθυνσης του κόμματός μας με επιμονή, κατανοώντας  ότι η διατήρηση και η συνέχεια του πολέμου είναι ζωτικής σημασίας για τις περιορισμένες δυνατότητες του αγώνα. Αυτή η στάση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τη συνειδητοποίηση ότι η κατανόηση και η υπεράσπιση, η συνέχιση και στήριξη,  είναι σύμφυτη με την προσπάθεια οργάνωσης της κομματικής γραμμής. Θα εξοπλιστεί. Από αυτή την εικόνα δεν πρέπει να προκύψει η απελπισία και η απογοήτευση, αλλά η επιμονή της αποφασιστικότητας και της συνέχειας, η υπεράσπιση και η ανύψωση της προσπάθειας της οργάνωσης με αίμα και ψυχή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον στόχο των επιθέσεων του εχθρού. Για να αποδείξει ότι είναι μια ακαταμάχητη δύναμη, για να επιδείξει ότι κανένας δεν μπορεί να νικήσει την πολεμική του δύναμη, για να δημιουργήσει φόβο, απελπισία και απογοήτευση, θέτει σε λειτουργία την πολεμική του μηχανή σκορπώντας τον θάνατο, με βομβαρδισμούς και φυσικά να διασφαλίσει εύκολα και αποτελεσματικά την συνέχιση των διώξεων ανενόχλητα και χωρίς να απειλείται η κυριαρχία του.

Αλλά όπως γνωρίζουμε ο ισχυρός δεν έχει δίκιο και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι ο αδύναμος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και περιστάσεις δεν  χάνει το δίκιο του. Το κόμμα μας δέχεται πολύ βαριά επίθεση. Ο εχθρός κωδικοποίησε τον προσανατολισμό του για να αφανίσει την κύρια γραμμή, την καρδιά και τον βασικό κρίκο του Λαϊκού πολέμου. Δεν σταματά τις επιθέσεις του, θέλει να καταστρέψει τις αντάρτικες δυνάμεις μας με προηγμένες πολεμικές μηχανές. Η κλίμακα της επίθεσης είναι πολύπλευρη, ολοκληρωμένη και αναμφισβήτητα όχι μόνο στρατιωτική. Ο κύριος προσανατολισμός είναι ιδεολογικός. Είναι για να ενισχύσει την απογοήτευση και την απόγνωση και να σηκώσει τη λευκή σημαία υποχώρησης της γραμμής της επανάστασης και του ένοπλου αγώνα. Οι ιστορικές συνθήκες, η κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας, η ανάγκη των λαϊκών μαζών, η τοποθέτηση των εχθρικών τάξεων και η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η ταξική πάλη επισημαίνουν ότι αυτή η γραμμή πρέπει να ανεβάσει την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ψηλότερα. Το κόμμα μας, από την άλλη πλευρά, έχει σαφή κατανόηση και είναι αποφασισμένο για αυτό.

Τώρα η φασιστική δικτατορία ελπίζει και θέλει να την πυροβολήσει, να την διαλύσει, να την θάψει στα τάρταρα. Ωστόσο η ελπίδα, η πίστη και η αποφασιστικότητα είναι πραγματικές. Στον βαρύ βομβαρδισμό του φασισμού, μέσα στον βρυχηθμό των μαχών ακούγονται τα όπλα αυτών που πολεμούν με το όπλο στο χέρι. Και με όλη τη δόξα, γίνονται ο σπόρος που σπέρνεται εκεί όπου θεωρούν ότι τον αφανίζουν με την καταστροφή.  Η ελπίδα και η πίστη αναπόφευκτα θα ενισχυθούν και θα αναδειχθούν ισχυρότερες μέσα στη φωτιά και τη θύελλα του επαναστατικού αγώνα. Οι ταξικές αντιθέσεις, οι δυνατότητες των ιστορικών συνθηκών, η διαλεκτική-η θεωρία του ιστορικού υλισμού που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε όλες τις εξελίξεις, μας δείχνουν ότι η ελπίδα σίγουρα θα αγκαλιάσει την ψυχή των καταπιεσμένων με όλη της τη δόξα χτυπώντας με θόρυβο την πόρτα της ιστορίας. Αυτό είναι αναγκαστικό. Αυτή η κατανόηση της αναγκαιότητας είναι που μας οδηγεί σε τακτικές – στρατιωτικές – πολιτικές εξερευνήσεις για την απόκρουση αυτών των επιθέσεων. Ναι, ακριβώς αυτό το πνεύμα ενσαρκώνεται από το κόμμα μας σε μια τέτοια διαδικασία.

Σύντροφοι, Λαέ μας,

“Επειδή η θλίψη σου απλώνεται

 Η θλίψη σου πρέπει να γίνει Εξέγερση”

Το μέλος της Επιτροπής του κόμματος και της περιφερειακής διοίκησης της Dersim, ο  Merinos της Κομσομόλ, o “onmeisteri”(ηχολήπτης) και ο Deniz των ανταρτών, ο σύντροφος Cumhur Sinan Oktulmuş, που γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1983 στην Tarsus  της Mersin σε μια οικογένεια Αραβικής εθνικότητας. Ήρθε σε επαφή με την νεολαία TMLGB κατά τη διάρκεια των λυκειακών χρόνων και συμμετείχε στις δραστηριότητές της. Στα σχολικά χρόνια δραστηριοποιήθηκε σαν μαχητής της Komsomol και μέλος της περιφερειακής επιτροπής Ταρσού. Ο Merinos της Komsomol σύντομα έγινε μέλος της νεολαίας TMLGB και έφτασε στην Περιφερειακή Επιτροπή της Çukurova. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εκστρατείας της Komsomol το 2005-2006 για συμμετοχή στο αντάρτικο και συμμετείχε το 2006. Ο αντάρτης Ντενίζ, με σοβαρή διορατικότητα και ικανότητα να αναλύει, ήσυχος και με βαθιά παρατηρητικότητα, έγινε μέλος του κόμματός μας το 2009. Το 2011 όταν έπεσαν μάρτυρες οι  πέντε συντρόφισσες, δεν δίστασε να επωμιστεί την αυξημένη ευθύνη και υπηρέτησε ως Περιφερειακός Διοικητής μέχρι την ανάθεση του καθήκοντος στον σύντροφο Özgür το 2017. Ο σύντροφος Deniz είναι ένα διακεκριμένο και πολύτιμο στέλεχος των αντάρτικων δυνάμεων που καταφέρνει να ξεπεράσει τα προβλήματα στις πιο δύσκολες περιόδους, δεσμευμένος στενά με το κόμμα και, κυρίως, με μια βαθιά κατανόηση της ταξικής πάλης.

Ο σύντροφος Deniz, με την συσσωρευμένη και έντονη εμπειρία στο πεδίο της μάχης, κατάφερε να ματαιώσει πολλές από τις επιθέσεις του εχθρού, κράτησε ζεστή την κάνη του όπλου  απέναντι στις απώλειες τα τελευταία πέντε χρόνια, όξυνε περισσότερο την ταξική οργή. Ο σύντροφος Deniz επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη και τη δέσμευσή του στο κόμμα, τη γραμμή του και τους συντρόφους του βγήκε μπροστά στις επιθέσεις της διαλυτικής αντίληψης που θα έφθειραν το κόμμα το 2016. Αναμφίβολα, η κομμουνιστική βούληση, η οποία είχε δοκιμαστεί σ’ αυτές τις δύσκολες εσωκομματικές καταστάσεις, ατσαλώθηκε και κράτησε μια ισχυρότερη και ασφαλή στάση απέναντι στις επιθέσεις του φασισμού για να δημιουργήσει τρόμο. Όπως συμβαίνει με όλους τους αθάνατους συντρόφους μας, αυτή η βούληση του συντρόφου Deniz τροφοδοτήθηκε από τη βούληση του κόμματός μας.

Αυτή η ατσάλινη βούληση δεν είναι εύκολο να διαβρωθεί.  Αυτή η βούληση δοκιμάστηκε με το θάνατο, ενισχύθηκε από τη συνείδηση της ιστορίας και μεταβιβάστηκε στο κόμμα μας σαν δυναμική ενέργεια. Το κόμμα μας, σε αυτή τη διαδικασία, δεν θέλει να αποθαρρυνθεί από τις απώλειες που βιώνει, αλλά να το ενοποιήσει και να υπερασπιστεί την ιδεολογία του και την γραμμή του περισσότερο. Η βούληση είναι να ενισχυθεί ο αγώνας, να εμπλακούμε πιο δυναμικά στην ταξική πάλη, να δεσμευτούμε περισσότερο στη Νέα Δημοκρατική Επανάσταση, να καλύψουμε τα κενά των μαρτύρων μας.

Αναμφίβολα, είμαστε πιο έμπειροι, πιο πιστοί και καταδικασμένοι να εξοπλιστούμε με περισσότερες αξιώσεις. Τώρα έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επίθεση αφανισμού του Λαϊκού Πολέμου και όλου του ανταρτοπόλεμου πιο σταθερά και πιο αποφασιστικά. Έχουμε τον ιδεολογικό εξοπλισμό, την πίστη και την αποφασιστικότητα που κληρονομήσαμε από τους αθάνατους συντρόφους μας για να το εξασφαλίσουμε. Αναμφίβολα, η βούληση όλων των επαναστατικών δυνάμεων που πολεμούν ενάντια στη φασιστική δικτατορία με το όπλο στο χέρι, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας στον πόλεμο. Ο İsmail Sürgeç και όλοι όσοι αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι και πέφτουν είναι κίνητρο  για την ενίσχυση αγώνα.

Οι σύντροφοί μας, ζωσμένοι με την βούληση του κόμματός μας την μετέφεραν μέχρι θανάτου. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε, να το αντιληφθούμε και να διαμορφώσουμε όλη μας την πάλη με αυτή τη πραγματικότητα. Το κόμμα μας θα προωθήσει αυτή τη βούληση, εξαλείφοντας τις αδυναμίες, τις ελλείψεις του και τα προβλήματα στον πόλεμο, θα στραφεί ενάντια στον εχθρό με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα από τη σοβαρότητα του εχθρού που στρέφεται ενάντιά μας, ενισχύοντας την προοπτική της εξουσίας, αγκαλιάζοντας την πορεία ίδρυσης της εξουσίας.

  • ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ CUMHUR SİNAN OKTULMUŞ (DENİZ)!
  • ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
  • ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΣΕΙ!
  • ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!
  • ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!
  • ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ – ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ – ΜΑΟΪΣΜΟΣ!
  • ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ TKP/ML, TİKKO ΚΑΙ TMLGB (ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ TKP/ML

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020

COMMENTS