TKP/ML – MK : Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέας Βογιατζόγλου πέρασε στην αθανασία!

HomeΕΛΛΗΝΙΚΑ

TKP/ML – MK : Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέας Βογιατζόγλου πέρασε στην αθανασία!

Στις 18 Οκτώβρη του 2022 το αδελφό μας κόμμα ΚΚΕ(μ-λ) και το διεθνές προλεταριάτο βίωσαν μια πικρή απώλεια.  Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου Γενικός Γραμματέας

200.Geburtsjahr von Karl Marx: Grußbotschaft aus der Türkei zur der Internationalen 200. Jahre Karl Marx Feier:
COMMUNIST PARTY OF INDIA (MAOIST) CC-IC: Red Salutes to 50th Anniversary Celebrations of TKP/ML
ONİKİLER ÖLÜMSÜZDÜR!

Στις 18 Οκτώβρη του 2022 το αδελφό μας κόμμα ΚΚΕ(μ-λ) και το διεθνές προλεταριάτο βίωσαν μια πικρή απώλεια.  Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου Γενικός Γραμματέας από το 2010, αφού νόσησε με καρκίνο το 2000 και τον νίκησε, πριν δυο χρόνια νόσησε πάλι από καρκίνο και προστέθηκε στο καραβάνι των αθανάτων.

Ο σύντροφος Ανδρέας που γεννήθηκε το 1955, από τη νεανική του ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της κομμουνιστικής επαναστατικής πάλης. Ο σύντροφος Ανδρέας που συμμετείχε την εξέγερση της 17 Νοέμβρη του 1973, που οδήγησε στην ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών, στα χρόνια των πανεπιστημιακών του σπουδών αναδεικνύεται καθοδηγητής στη νεολαία.

Στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΕ(μ-λ) το 1981, έδωσε αποτελεσματική μάχη με τους συντρόφους του ενάντια στη διαλυτική γραμμή. Διαδραμάτισε ιστορικό ρόλο στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΚΚΕ(μ-λ) ενάντια στην διάλυση και το 1983, στην δεύτερη Συνδιάσκεψη, εκλέχτηκε στο καθοδηγητικό όργανο. Από τότε έγινε ένα καθοδηγητικό και αποτελεσματικό στέλεχος που κυμάτισε ψηλά την κόκκινη σημαία του Ελληνικού προλεταριάτου.

Μετά τον θάνατο του Στάλιν και αργότερα του Μάο και τις παλινορθώσεις που προέκυψαν, τοποθετήθηκε  σθεναρά, απτόητος και αποφασιστικός χωρίς να κάνει βήμα πίσω στην πάλη του, ενάντια στις ρεβιζιονιστικές επιθέσεις για να σηκώσει ψηλά την σημαία του διεθνούς προλεταριάτου στην Ελλάδα. Όταν το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα κραύγαζε για τη νίκη του και διακήρυττε ότι «η επανάσταση και ο σοσιαλισμός είναι πια νεκροί» και η ταξική πάλη υποχώρησε σε παγκόσμια κλίμακα για μεγάλες περιόδους, ο σύντροφος Ανδρέας και το κόμμα του δεν δίστασαν να συνεχίσουν την υπόθεση της απελευθέρωσης του προλεταριάτου. Από το 2010 επωμίστηκε το καθήκον του Γενικού Γραμματέα καθοδηγώντας το κόμμα στην πάλη για την επανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Μέχρι την τελευταία του πνοή εκπλήρωσε την ευθύνη του στο μέγιστο βαθμό.

Το κόμμα μας το TKP/ML γνωρίζει πολύ καλά την προσέγγιση, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στην βάση του διεθνισμού του ΚΚΕ(μ-λ) με την καθοδήγηση του συντρόφου Ανδρέα. Στην διεθνή επιχείρηση ενάντια στο κόμμα μας το 2015 με επίκεντρο την Γερμανία, το ΚΚΕ(μ-λ) υπό την ηγεσία του συντρόφου Ανδρέα με την ισχυρή υποστήριξη και την αποτελεσματική καμπάνια ήταν ένα διδακτικό παράδειγμα προλεταριακού διεθνισμού. Επίσης όταν ανέκυψε στο κόμμα μας η δεξιά διαλυτική φράξια το 2017, αξιολόγησε πολύπλευρα, εξέτασε λεπτομερώς και τελικά οδήγησε το ΚΚΕ(μ-λ) να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην δεξιά διαλυτική φράξια. Ο σύντροφος Ανδρέας, την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας, συνέχισε και εμβάθυνε τις ιστορικές αδελφικές σχέσεις του κόμματος μας με το ΚΚΕ(μ-λ).  Ο σύντροφος Ανδρέας έχει μια ιδιαίτερη σημασία για το κόμμα μας.

Το κόμμα μας, λυπάται βαθύτατα για την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ονόματος για την υπόθεση του διεθνούς προλεταριάτου και του ΚΚΕ(μ-λ). Θα φτάσουμε τα ιδανικά στα οποία αφιέρωσε την ζωή του ο σύντροφος Ανδρέας με επίμονη και αποφασιστική πορεία στον δρόμο του επαναστατικού αγώνα που είναι ο δρόμος της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και του λαού για να στεφθεί με τον κομμουνισμό. Χαιρετίζουμε και αγκαλιάζουμε την μνήμη του, τους αγώνες του, την αποφασιστικότητά του και την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ιστορικές του ευθύνες. Τα ιδανικά του θα ζήσουν στην κόκκινη πορεία μας.

  • Ο σύντροφος Ανδρέας είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
  • Ζήτω ο Προλεταριακός Διθνισμός!
  • Ζήτω το ΚΚΕ(μ-λ)
  • Ζήτω το κόμμα μας το TKP/ML και κάτω από την ηγεσία του TİKKO, TMLGB!

                                TKP/ML – MK 

            (ΚΕ του Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό)

                           19 Οκτώβρη 2022

COMMENTS